Verdachte van diefstal auto aangehouden

woensdag 14 december 2016

Sneek - Op dinsdagmiddag 13 december hebben agenten een 27-jarige Sneker aangehouden in de Worp Tjaardastraat. Hij reed in een gestolen auto. In de auto lagen vijf buitenboordmotoren.

Agenten reden in de Edo Jongamastraat vanuit de Jancko Douwamastraat. Vervolgens kwam er uit tegenovergestelde richting een auto aanrijden. De auto parkeerde aan de rechterkant van de weg en blokkeerde de doorgang voor de politie. Na controle bij de meldkamer bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. De bestuurder was ondertussen weggelopen. Agenten gingen achter hem aan en na een korte achtervolging konden ze de 27-jarige aanhouden. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en de auto werd in beslag genomen. Na onderzoek bleek dat de auto tussen zondagavond 11 december en maandagochtend 12 december was weggenomen uit de Middenweg in Sneek. In de auto troffen agenten vijf buitenboordmotoren aan.Vier keer een Mercury en één keer Tohatsu. De politie onderzoekt of de motoren zijn gestolen. Is uw buitenboordmotor gestolen? Of heeft u meer informatie over de buitenboordmotoren? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. 

Tijdens het watersportseizoen nemen de diefstallen van boten en buitenboordmotoren toe. Dit omdat ze een relatief makkelijk doelwit zijn. Afgelopen watersportseizoen is er extra toezicht gehouden om het aantal diefstallen van boten en buitenboordmotoren terug te dringen. Hierbij is zowel toezicht gehouden vanaf de wal en het water. Meer info over wat u zelf kunt doen om uw boot en buitenboordmotor te beschermen tegen diefstal vindt u hier. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Sneek | 112 alarmeringen Sneek | Goedkoop Tanken in Sneek | Supermarkten in Sneek | Weerbericht Sneek